Campagne gefinancierd met steun van de Europese Unie
De Europese Unie steunt campagnes
voor de promotie van
hoogwaardige landbouwproducten

Nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over brood. Heb je zelf nieuws, laat het ons weten?

 • Ode aan de oude boterham

  - Weggooien is zonde, want het wordt lekkerder met de seconden. Met deze 6 recepten gooi jij jouw oude boterhammen nooit meer weg.

 • 85% van de Belgen ziet brood als cultureel erfgoed

  - Grootschalig onderzoek in de Benelux naar de broodconsumptie bevestigt de belangrijke plaats die brood inneemt in onze eetgewoonte. Dat brood al zo lang een belangrijke plaats bekleedt, komt volgens de respondenten omdat brood duurzaam, lekker, voedzaam, rijk aan vezels, gezond en makkelijk is.

 • Brood maakt deel uit van een duurzaam dieet!

  - De absolute duurzaamheid meten van een voedingsproduct is zo goed als onmogelijk, omdat men nooit alle relevante aspecten kan in rekening brengen en/of voldoende nauwkeurig kan inschatten. Maar men kan wel producten met elkaar vergelijken voor een bepaald aantal aspecten en dan scoort brood goed.

 • Oergranen, heb jij daar al eens van gehoord?

  - De Hogeschool van Gent onderzoekt wat mensen weten over oude graansoorten. Je helpt hen door deze enquete in te vullen.

 • Campagne 'Brood. Een goed verhaal' van start

  - U heeft de radiospot ongetwijfeld al gehoord de voorbije weken. Op 26 maart is de campagne 'Brood. Een Goed Verhaal' van start gegaan. De bakkerijsector laat hiermee de consument 3 jaar lang zien hoe lekker, veelzijdig, voedzaam en makkelijk brood is.

 • Zijn we straks allemaal allergisch voor brood?

  - De één heeft een glutenallergie, de ander eet al helemaal geen brood meer en weer iemand anders wil alleen nog maar 'oergranen'. Hoe moeten we deze voedselhypes vanuit de wetenschap bekijken en wat staat ons nog te wachten? De Nederlandse professor Fred Brouns van Maastricht University praat je bij.

 • Wetenschappelijke wereld roept op meer volkoren te eten

  - De wetenschappelijke bewijzen dat volkorengranen een positief effect hebben op onze gezondheid stapelen zich op.

 • Kinderen leren hoe duurzaam en gezond brood is tijdens Kids Climate Conference

  - Op het refrein van het speciaal voor de gelegenheid gecomponeerde broodlied: ”Versgebakken sneetjes Goud”, liepen de kinderen tijdens de Kids Climate Conference in Peer België de polonaise door de tent. Een groot succes!

 • Te kleine inname volkorengranen wordt DE prioriteit

  - De nieuwe gegevens voor 2016 van het Global Burden of Disease-onderzoek geven een geactualiseerde interpretatie van de voedingsprioriteiten. Een te kleine inname van volkorengranen blijkt de factor die het zwaarst doorweegt op onze gezondheid.

 • Wereld Kanker Onderzoek Fonds: Volkoren verkleint de kans op darmkanker

  - Voor de meest gezonde keuze, kies je volkoren! Die boodschap is opnieuw bevestigd door een rapport dat het Wereld Kanker Onderzoek Fonds vandaag publiceert.