Medegefinancierd door de Europese Unie
De Europese Unie steunt campagnes
voor de promotie van
hoogwaardige landbouwproducten

Nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over brood. Heb je zelf nieuws, laat het ons weten?

 • Verschillen in tarwebloem – vroeger en nu

  - Tarwe is al meer dan 10.000 jaar één van de meest geteelde gewassen in Europa en brood maakt al eeuwenlang een belangrijk deel uit van onze voeding. Maar foodbloggers en dieetgoeroes uiten regelmatig hun bezorgdheid over mogelijke negatieve effecten van tarwe en brood op de gezondheid. Ook zou de voedingswaarde van tarwe verminderd zijn de huidige manier van telen. Britse2 en Vlaamse2 onderzoekers zochten dit uit en hebben recent hun resultaten gepubliceerd.

 • Is brood nog veilig in Corona tijden ?

  - Overal worden maatregelen genomen om de veiligheid van personen te verzekeren. Maar ook van producten, en in ons geval brood en bakkerijproducten. Immers, wij bakkerijen vormen een essentiële schakel in de voedselbevoorrading en daar zijn we trots op.

 • Corona: Hoe veilig is onze voeding ?

  - Hoe veilig is onze voeding? Het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) geeft een geruststellend antwoord en tips voor persoonlijke hygiëne.

 • Onderzoeker Peter Weegels: ''Eigenlijk kun je brood een superfood noemen.''

  - Brood is belangrijk voor de inname van goede voedingsstoffen als vezel, eiwit, vitamine en mineralen. En het zal ook in de toekomst een belangrijke plaats innemen in een gezond voedingspatroon. Dat blijkt uit een pas gepubliceerd wetenschappelijk onderzoek.

 • Diabetespreventie: focus op volkorengranen!

  - Uit een uitgebreide Zweedse studie blijkt dat van alle voedingscategorieën volkorengranen het grootste potentieel vertonen om het risico op diabetes type 2 te verlagen.

 • De rol die brood door de eeuwen heen speelt

  - Brood is niet uit ons bestaan weg te denken. We leven er al eeuwen mee. Voor velen van ons is een dag zonder brood ondenkbaar. En dat was vroeger al zo.

 • Ode aan de oude boterham

  - Weggooien is zonde, want het wordt lekkerder met de seconden. Met deze 6 recepten gooi jij jouw oude boterhammen nooit meer weg.

 • 85% van de Belgen ziet brood als cultureel erfgoed

  - Grootschalig onderzoek in de Benelux naar de broodconsumptie bevestigt de belangrijke plaats die brood inneemt in onze eetgewoonte. Dat brood al zo lang een belangrijke plaats bekleedt, komt volgens de respondenten omdat brood duurzaam, lekker, voedzaam, rijk aan vezels, gezond en makkelijk is.

 • Brood maakt deel uit van een duurzaam dieet!

  - De absolute duurzaamheid meten van een voedingsproduct is zo goed als onmogelijk, omdat men nooit alle relevante aspecten kan in rekening brengen en/of voldoende nauwkeurig kan inschatten. Maar men kan wel producten met elkaar vergelijken voor een bepaald aantal aspecten en dan scoort brood goed.

 • Oergranen, heb jij daar al eens van gehoord?

  - De Hogeschool van Gent onderzoekt wat mensen weten over oude graansoorten. Je helpt hen door deze enquete in te vullen.