MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

HomeGezondheidBrood en onderwijs

Onderwijs

Er valt veel te vertellen en te leren over brood! Want brood is niet alleen lekker, het is ook nog eens onderdeel van een gezond voedingspatroon! 

Kolletje en Dirk en het knotsgekke broodboek

Kolletje heeft altijd haar rood-witte toversokken aan. Als ze haar naam Katharina Orselia Laetitia zegt, gebeuren er wonderlijke dingen. Samen met haar vriendje Dirk beleeft ze allerlei avonturen en ontdekt ze waarom brood zo’n goed verhaal is.

Tijdens een picknick in het park begint ineens het picknickkleed te bewegen. Hoe kan dat?

Bij de bakker zingen Kolletje en Dirk een leuk bakkerslied en ze doen mee aan het buurtontbijt. Mag de zwerver die langskomt mee-eten?

Download hier het broodboek 

Ontbijt van Tom

Over boterhammen en een ruimteschip

Thuis is Tom altijd als eerste wakker. Vandaag gaat hij een ruimteschip bouwen. Hij is zo druk bezig dat hij niet door heeft dat het ontbijt wordt klaargemaakt. Z’n ruimteschip is nog niet af, dus Tom zegt: “Wacht even! Ik kom zo.” Z’n moeder waarschuwt: “Als je niet snel wat eet, ga je nog met een lege maag naar school…”

Lees hier het hele verhaal van Tom, over boterhammen en een ruimteschip.

Posters

Speciaal voor Belgische basisscholen zijn er 2 posters gemaakt over Volkoren en Brood!

Elk brood is anders. Een graankorrel legt een hele reis af om in jouw brood te eindigen. En tijdens dat proces kan hij vezels, vitamines en mineralen verliezen. Voor sommige broden wordt niet de volledige graankorrel gebruikt. Vaak is het alleen de bloem. Zo'n witte boterham is ook wel lekker, maar niet zo gezond als volkorenbrood. Het graan in volkorenbrood bevat al zijn vezels, vitamines en mineralen nog. Dus neem nog een snee volkorenbrood. Daar is je lichaam veel meer mee. Lang(er) leve(n) (met) volkoren!

Download hier de hele bovenbouwposter

Download hier de hele middenbouwposter

Delen via