MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

HomeVeelgestelde vragenBrood en gezondheid (40)Is voorgebakken brood net zo gezond als vers gebakken brood?

Is voorgebakken brood net zo gezond als vers gebakken brood?

Voorgebakken brood is brood dat al gedeeltelijk gebakken is, maar waarvan de korst meestal nog niet is gekleurd. Deze producten moeten in een tweede fase nog verder kort worden afgebakken, waarbij het brood een mooie korst krijgt. We noemen ze ook wel ‘bake-off’-broodproducten. Er werd immers vastgesteld dat brood nog verser kan zijn als het zo laat mogelijk wordt afgebakken.

Heel vaak wordt gewerkt met diepgevroren voorgebakken producten, maar soms zijn deze broden ook op omgevingstemperatuur beschikbaar, of verpakt onder beschermende atmosfeer. In verkooppunten wordt meer en meer gewerkt met voorgebakken brood dat een tweede keer kort wordt gebakken, omdat dat ook veel voordelen biedt:

  • Het product is bij aankoop door de consument altijd versgebakken.
  • Er is meer variatie voor de consument omdat er veel meer soorten brood in een kortere periode kunnen worden afgebakken in het verkooppunt.
  • De verkooppunten kunnen gemakkelijker hun aanbod afstemmen op de vraag naar brood. Daardoor kan er de volledige dag vers brood worden voorzien en is er veel minder broodoverschot.

Dus: voorgebakken brood is net zo gezond als direct gebakken vers brood. Het enige verschil is dat voorgebakken brood in twee fases wordt afgebakken, waardoor het heel vers is bij aankoop.

Delen via