MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

HomeOver broodBrood bewaren7 simpele gerechten met oud brood

7 simpele gerechten met oud brood

In deze tijd is het “not done” om nog eetbaar voedsel weg te gooien. Gelukkig kan oud brood op vele manieren worden hergebruikt. We verzamelden 7 ideeën voor simpele gerechten met overgebleven sneetjes brood.

1. Broodpudding

Dit mooie recept is voor jong en oud, lekker voor in de brooddoosjes of bij de koffie. Heerlijke broodpudding, en dat maak je gemakkelijk van je oude brood. Geniet ervan!

2.Tomatensoep met broodcroutons

Oud brood is ideaal voor het maken van lekkere croutons. Lekker voor in een salade, door de pasta of in de soep. Deze tomatensoep is heerlijk als een hartig tussendoortje.

Bekijk het recept

3. Panpizza met paprika en salami

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar oud brood kan perfect als pizzabodem dienen! Deze minipizza met paprika en salami is een aanrader. Maar natuurlijk kun je zelf je favoriete beleg kiezen!

Check het recept 

4. Broodquiche met prei en tomaat

Voor een originele manier om je oude brood te hergebruiken moet je een quiche maken. Je maakt immers met brood supersnel een lekkere quichebodem! Daarna is het aan jezelf om de quiche af te maken, maar voor een heerlijk voorbeeld…bekijk dan dit recept eens!

5. Nacho’s broodchips met guacamole dip 

Stel je voor dat je oud brood kunt omzetten tot een heerlijk avondhapje. Dat kan met dit lekkere recept. Je oude brood verander je in lekkere chips die bij een filmavondje niet zouden misstaan.

6. Toast met chocolade en aardbeien

Wat natuurlijk niet kan ontbreken, is getoast brood. Met getoast brood kun je oneindig veel variëren maar dit recept vinden wij zeker een aanrader. Heerlijk voor een speciaal ontbijt of lekkere lunch!

7. Speculaas wentelteefjes

Kinderen houden ervan! Dit recept is heerlijk voor bij de lunch of zelfs bij het ontbijt. Na dit gegeten te hebben gooi
je nooit meer het oude brood weg…

Eet smakelijk!

Trefwoorden

Delen via

Over brood
Brood bewaren