MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Nacho’s broodchips met guacamole dip

2 personen

HomeInspiratieVegetarischNacho’s broodchips met guacamole dip

Bereiding

Guacamole

Snijd de avocado’s doormidden. Haal de twee helften met een licht draaiende beweging van elkaar. Verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd de knoflook, het sjalotje en de tomaat in kleine stukjes.

Pers de limoen uit en snij de rode peper zonder zaadjes fijn. Doe alle ingrediënten in een maatbeker, voeg het sap van de limoen toe en prak met de vork tot een grove dip. Proef en voeg peper en zout naar smaak toe.

Voeg als je het lekker vindt wat gesneden koriander toe.

Broodchips

Verwijder kostjes van het brood en snijd het brood in driehoeken. Frituur de stukjes wit brood mooi goudbruin en laat deze ‘chips’ even uitlekken op keukenpapier. Breng op smaak met Mexicaanse kruiden.

Delen via

IngredientsTitle

2 avocado’s
1 teentje knoflook
1 klein sjalotje
1 tomaat
1 limoen
½ rode peper
½ wit brood zonder korsten
1 zakje Mexicaanse kruidenmix

NutrientsTitle

  • Energie (kcal)566
  • Koolhydraten (gram)42
  • Voedingsvezel (gram)10.5
  • Vetten (gram)37
  • Waarvan verzadigd4.4
  • Eiwitten (gram)11