Medegefinancierd door de Europese Unie
De Europese Unie steunt campagnes
voor de promotie van
hoogwaardige landbouwproducten

Voedingsvezel

Voedingsvezel is de verzamelnaam voor een aantal stoffen die zich in de celwand van planten bevinden. Ze geven stevigheid en vorm aan de plant en zijn voor mensen niet volledig te verteren. Het zijn onverteerbare stoffen, die ervoor zorgen dat de darmen goed hun werk kunnen doen en dat je verzadigd raakt na het eten. Belangrijke bronnen zijn brood, aardappelen en groenten en fruit. Vezels zijn er in verschillende soorten en maten.

>> Lees hier wat er met je lichaam gebeurt als je structureel te weinig vezels eet

 

Gezondheidseffecten

Voedingsvezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking. Volgens de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) zijn er aanwijzingen dat voedingsvezels het risico op darmkanker verkleinen. Sommige vezels, zoals die in haver (bètaglucanen), helpen

Dit gebeurt er met je lichaam als je structureel te weinig vezels eet

Lees hier waarom vezels uit volkorenbrood onmisbaar voor je zijn!