Toscaanse broodsoep

Tover je oud brood en restjes groenten om tot een heerlijke Toscaanse broodsoep.

HomeInspiratieWarme maaltijdToscaanse broodsoep

Bereiding

Warme maaltijd: 4 porties

Bereidingstijd: 30 minuten

 

Bak in een grote soeppan de selderij, wortel en ui in 2 eetlepels olijfolie ongeveer 5 minuten. Doe de knoflook en andijvie erbij en bak een paar minuten tot de andijvie is geslonken. Doe de tomatenblokjes in de pan en doe er daarna nog twee keer een blikje gevuld met water bij. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng de soep aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. Spoel de bonen schoon in een vergiet onder de kraan. Doe de helft van de bonen in de soep. Pureer met een staafmixer de andere helft van de bonen samen met een lepel soep. Roer de puree door de soep zodat deze iets bindt. Breng de soep op smaak met peper. Snijd het oude brood in grove stukken. Verdeel de soep over diepe borden. Verdeel het brood over de soep en druppel nog een beetje olijfolie overheen. Je kunt de soep dikker maken door meer brood toe te voegen. Garneer met basilicumblaadjes.

 

Delen via

IngredientsTitle

2 stelen selderij, gesneden
200 g wortel, geschild en gesneden
1 middelgrote rode ui, gesnipperd
3 el olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt

150 g gesneden andijvie (of boerenkool)

1 blikje tomatenblokjes (400 g)

400 g gekookte witte bonen (pot of blik)

1 liter water

1 groentebouillonblokje

250 g oud brood (volkoren, desem of bruin)

handje basilicumblaadjes