MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Filmpje: Preisoep in brood

Dit is niet zomaar soep en brood, maar soep in brood! 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd een kapje van de bovenkant van het brood en hol het brood uit zodat een kom ontstaat. Houd het broodkruim apart. Kwast de binnenkant van het brood in met losgeklopt ei en rooster het brood 10 min. in de oven.

Smelt de boter in een ruime pan en fruit hierin de prei 3 minuten. Voeg 750 ml water toe en verkruimel de bouillontablet boven de pan. Breng de soep aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg de helft van het broodkruim* en de room toe en pureer de soep kort met een staafmixer. Er mag wat structuur inblijven. Breng de soep op smaak met peper, verse nootmuskaat en eventueel zout. Roer de bieslook erdoor. Zet het uitgeholde warme brood op een ruime schaal en giet de soep erin. Zet de afgesneden korst (dekseltje) er half op en serveer de soep vanuit het brood in kommetjes. Gebruik het lege brood om in de soep te dippen.

*De andere helft wordt niet gebruikt, maar die kun je klein snijden en er met olie en knoflook knapperige croutons van bakken.

Delen via

IngredientsTitle

  • 1 groot (volkoren) desembrood (rond of bolvormig) 

  • 1 ei, losgeklopt

  • 2 el boter

  • 400 g prei, gewassen en in ringen

  • 1 kippenbouillontablet

  • 125 ml room

  • verse nootmuskaat

  • 2 el bieslook, fijngehakt

NutrientsTitle

  • Energie (kcal)497
  • Koolhydraten (gram)62
  • Voedingsvezel (gram)10.9
  • Vetten (gram)16.9
  • Waarvan verzadigd9.2
  • Eiwitten (gram)18.9