MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Broccoliquiche

6-8 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 °C. Verkruimel het brood in de keukenrobot. Voeg de hazelnoten en peterselie toe en maal alles fijn. Meng 1 ei en de gesmolten boter erdoor. Druk dit mengsel in de vorm uit tot een dunne taartbodem met een opstaande rand. Bak de bodem 10 minuten in de oven. Kook de broccoliroosjes in kokend water met wat zout in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Klop de eieren los met de slagroom en kaas en zout, peper en nootmuskaat naar smaak. Schakel de oven terug naar 200 °C. Schenk het eimengsel in de taartbodem en zet de broccoliroosjes erin. Verdeel de ham ertussen. Schuif de vorm onder het midden in de oven en bak de taart in nog 25-30 minuten goudbruin en gaar. Dek de taart eventueel na een kwartier af met aluminiumfolie als de broccoli en ham te bruin worden. 

Bereidingstijd: 20 minuten + 25-30 minuten wachten

Delen via

IngredientsTitle

6 sneetjes volkorenbrood, in stukken

50 g hazelnoten

30 g peterselie

5 eieren

50 g boter, gesmolten

300 g broccoli, in kleine roosjes

125 ml slagroom

150 g geraspte oude kaas

versgemalen zwarte peper

nootmuskaat

100 g ham of kipfilet, in brede repen

quichevorm (26 cm), ingevet

NutrientsTitle

  • Energie (kcal)364
  • Koolhydraten (gram)17
  • Voedingsvezel (gram)4.3
  • Vetten (gram)24.6
  • Waarvan verzadigd11.1
  • Eiwitten (gram)19.4