MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Filmpje: Toast met vegan scrambled eggs

Geniet van een gezond en lekker moment met deze heerlijke toast met vegan scrambled eggs!

HomeInspiratieVegetarischToast met vegan scrambled eggs.

Bereiding

Laat de tofu uitlekken en dep droog met keukenpapier. Prak de tofu met een vork fijn en meng de sojaroom, maïzena, edelgist en een ½ theelepel zout erdoor. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Giet het tofumengsel in de pan en blijf 3 minuten roerbakken tot het mengsel stevig wordt. Breng op smaak met peper en schep de bosui erdoor. Toast ondertussen de volkoren boterhammen in het broodrooster of in een voorverwarmde oven van 200 °C. Schep de scrambled tofu op de toast en bestrooi met de bieslook.


 

Delen via

IngredientsTitle

  • 400 g tofu

  • 100 ml sojaroom

  • 1 tl maïzena

  • 1 el edelgistvlokken

  • 2 el olijfolie

  • 1 ui, gesnipperd

  • 1 teentje knoflook, geperst

  • 2 bosuitjes, in ringen

  • 4 volkorenboterhammen

  • 2 el bieslook, fijngehakt

NutrientsTitle

  • Energie (kcal)276
  • Koolhydraten (gram)20.3
  • Voedingsvezel (gram)3.8
  • Vetten (gram)13.4
  • Waarvan verzadigd2
  • Eiwitten (gram)16.8