MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Tapenade van paddenstoelen

bakje

HomeInspiratieVegetarischRecept tapenade van paddenstoelen

Bereiding

Hak de champignons in kleine stukjes (in de keukenrobot). Verhit in een pan 2 eetlepels olijfolie en bak op hoog vuur de champignons met knoflook al omscheppend bruin, laat het vocht verdampen. Sprenkel het citroensap erover. Doe de champignons over in een kom en meng de olijven, basilicum en peterselie erdoor. Voeg al roerende in een dun straaltje zoveel olijfolie toe dat een smeuïge pasta ontstaat. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de tapenade liefst een half uur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.

Delen via

IngredientsTitle

250 g kastanjechampignons

ca. 1 dl olijfolie extra vierge

2 tenen knoflook, fijngehakt

sap van 1 citroen

50 g zwarte olijven zonder pit, grof gehakt

2 eetlepels basilicum fijngehakt

2 eetlepels peterselie, fijngehakt

versgemalen peper

NutrientsTitle

  • Energie (kcal)996
  • Koolhydraten (gram)5
  • Voedingsvezel (gram)6.5
  • Vetten (gram)106
  • Waarvan verzadigd15
  • Eiwitten (gram)7