Stevig meergranenbrood met geitenkaas en tomaten-vijgen chutney

4 personen

HomeInspiratieVegetarischStevig meergranenbrood met geitenkaas en tomaten-vijgen chutney

Bereiding

Snipper de ui en snij de vijgen in reepjes, snijd de tomaten in blokjes, doe alle overige ingrediënten voor de chutney in een steelpan. Kook de chutney gedurende 20 minuten op een laag vuur en laat afkoelen in een weckpot.

Beleg het brood met een paar blaadjes sla en leg daarop de geitenkaas. Voeg nu een volle lepel chutney toe op het broodje en garneer met wat sla of kiemgroenten.

Kiemgroenten zijn een erg gezonde garnering, en nog lekker ook!

Delen via

IngredientsTitle

4 sneden stevig, donker meergranenbrood
12 plakjes zachte geitenkaas
1 zakje gemengde sla voor garnering 

Chutney

4 tomaten
1 uien, gesnipperd
100 gram gedroogde vijgen
50 gram suiker
20 milliliter witte wijnazijn
1 kruidnagel
1 laurierblaadje
Water
Zeezout en peper naar smaak

NutrientsTitle

  • Energie (kcal)272
  • Koolhydraten (gram)45
  • Voedingsvezel (gram)6.3
  • Vetten (gram)5
  • Waarvan verzadigd2
  • Eiwitten (gram)9