MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Salade met volkorencroutons

HomeInspiratieVegetarischSalade met volkorencroutons

Bereiding

  1. Giet ze af en spoel ze even af met koud water, zo blijven ze mooi groen.
  2. Was en droog de sla. Scheur grote blaadjes wat kleiner en verdeel de sla over vier grote borden.
  3. Snijd de komkommer in kwart plakjes, de rode ui in dunne halve ringen en de tomaatjes in stukjes. Verdeel dit alles over de sla. Verdeel ook de sojabonen en de walnoten over de borden. Leg de asperges op de sla.
  4. Mix het citroensap, de olie, mosterd, honing, peper en zout tot een mooie dressing. Verdeel die over de borden salade.
  5. Snijd de volkoren boterhammen in ongelijke stukjes. Pel de knoflook. Verhit een sliert olijfolie in een pan.
  6. Doe de helft van de blokjes brood in de pan, roer het snel om en pers 1 teen knoflook erboven. Roer weer. Druk, al bakkend, het brood een beetje plat. Zorg dat het niet verbrandt. Bestrooi het met wat zout. Doe de rest ook zo.
  7. Strooi de croutons over de sla, serveer de rest in een kommetje erbij.

Delen via

IngredientsTitle

500 g groene asperges
1 krop (rode) eikenbladsla 
1/2 komkommer
8 tros- kerstomaten
1 rode ui
200 g verse sojabonen
20 walnoten
2 eetlepels citroensap
6 eetlepels goede olijfolie
1 theelepel mosterd
1 theelepel honing
zwarte peper uit de molen
zout
8 oude volkoren boterhammen
2 - 3 tenen knoflook
olijfolie

NutrientsTitle