MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Italiaanse broodsalade

2 personen

HomeInspiratieVegetarischItaliaanse broodsalade

Bereiding

Snijd het brood in blokjes. Verhit 50 ml olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes brood al omscheppend goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken en iets afkoelen. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Wrijf de citroen schoon, rasp de gele schil eraf en pers de citroen uit. Klop in een glazen schaal het citroensap met de rest van de olijfolie, de geraspte citroenschil, de Parmezaanse kaas, zout en peper tot een dressing. Schep de uiringetjes, olijven, tomaat, rucola, basilicum en tot slot ook de blokjes brood door de dressing. Serveer de salade direct.

Lekker bij de barbecue of als antipasto.

Delen via

IngredientsTitle

1 niet al te verse ciabatta of stokbrood

100 ml extra vierge olijfolie

4 trostomaten

1 biologische citroen

25 g versgeraspte Parmezaanse kaas

versgemalen zwarte peper

3 lente-uitjes, in ringetjes

100 g zwarte olijven zonder pit, gehalveerd

50 g rucola, grof gesneden

15 g basilicum, grof gesneden

NutrientsTitle

  • Energie (kcal)418
  • Koolhydraten (gram)27
  • Voedingsvezel (gram)5.2
  • Vetten (gram)30.6
  • Waarvan verzadigd5.2
  • Eiwitten (gram)8.9