MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Gegrild Turks brood met 3 dips

HomeInspiratieVegetarischGegrild Turks brood met 3 dips

Gegrild Turks brood met 3 dips

Bereiding

Voorbereidingen:

  • Verwarm de oven voor op 220 C en rooster de aubergines 30 minuten en paprika's 20 minuten tot het vel bruin wordt.
  • Laat de uienringen 30 minuten marineren in het sap van een halve citroen.
  • Leg de paprika's uit de oven 10 minuten in een afgedekte kom.

Dip 1: Baba ganoush

  • Halveer de aubergines in de lengte en schep het gare vruchtvlees eruit.
  • Meng dit in de keukenmachine met onderstaande ingrediënten tot een gladde dip
    • 1 teen knoflook
    • 2 eetlepels citroensap
    • yoghurt
    • 4 eetlepels olijfolie
    • zout en peper naar smaak

Dip 2: Paprika dip

  • Verwijder het vel en de zaadjes van de paprika's
  • Voeg hier aan toe:
    • 1 teen knoflook
    • 1 eetlepel paprikapoeder
    • 3 eetlepels olijfolie
  • Pureer alles in de keukenmachine tot een gladde dip.

Dip 3: Hummus

  • Doe alle onderstaande ingrediënten in een keukenmachine en pureer tot een gladde dip
    • 1 blik Kikkererwten
    • 2-3 eetlepels Tahin
    • 1 teen knoflook
    • 2-3 eetlepels citroensap
    • 2 eetlepels olijfolie
    • Verse peper

Serveren

  • Snijd het brood in punten en halveer deze in de lengte.
  • Schep de dips in wijde schaaltjes en schenk er nog wat olijfolie over.
  • Garneer met wat paprikapoeder, uienringen, peterselie en olijven.
  • Zet de schaaltjes op een groot blad en leg de repen brood ertussen.

Bereidingstijd: 25 minuten + 30 minuten in de oven 

Delen via

IngredientsTitle

2 kleine Turkse broden of 1 groot Turks brood(pide)

2 aubergines

3 rode paprika's 

1 kleine rode ui, in dunne ringen

sap van 2 citroenen

3 tenen knoflook, geperst

4 eetlepels Griekse yoghurt

150 ml olijfolie

versgemalen zwarte peper

zout

eetlepel pikante paprikapoeder

1 blik kikkererwten, uitgelekt

2-3 eetlepels tahin

3 eetlepels platte peterselie, fijngehakt

2-3 eetlepels kleine zwarte olijven