MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Caesarsalade met grove knoflook-croutons

4 personen

HomeInspiratieVegetarischCaesarsalade met knoflook-croutons

Bereiding

Snij grove driehoeken van het brood, hak de knoflook fijn en meng dit met een flinke scheut olijfolie, zodat je knoflookolie krijgt. Smeer met een kwast de brooddriehoeken in aan beide zijden met de olie. Bak de croutons goudbruin in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende plus minus 5 minuten. Was de sla en pluk mooie grove bladeren hiervan.

Meng in een kommetje de mayonaise, mierikswortelrasp en water tot een mooie dressing. Meng de dressing door de sla. Leg de broodcroutons op een schaal en verdeel hierover de aangemaakte sla. Pel de eieren en halveer deze en verdeel over de sla. Verdeel nu de Parmezaanse kaassnippers over de salade. Breng op smaak met peper en zout.

Delen via

IngredientsTitle

½ witbrood, mag oud zijn
4 teentjes knoflook
1 scheut olijfolie
1 krop sla
4 gekookte eieren
50 gram Parmezaanse kaassnippers
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel mierikswortelrasp uit een potje
2 eetlepels water

NutrientsTitle

  • Energie (kcal)409
  • Koolhydraten (gram)27
  • Voedingsvezel (gram)2
  • Vetten (gram)26
  • Waarvan verzadigd5.9
  • Eiwitten (gram)17