MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Bruschette met gebakken paddenstoelen

4 personen

HomeInspiratieVegetarischRecept Bruschette met gebakken paddenstoelen

Bereiding

Snijd de kastanjechampignons in grove stukken en de shiitakes in plakken. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de paddenstoelen met de tijmblaadjes op hoog vuur bruin. Rooster de sneden brood in een grillpan of onder een hete grill mooi bruin. Wrijf de sneetjes in met de knoflook en besprenkel ze met olijfolie. Verdeel de rucola over de sneetjes. Breng de paddenstoelen op smaak met wat citroensap, zout en versgemalen zwarte peper en schep ze op de bruschette. Strooi de kaas over de paddenstoelen.

Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Delen via

IngredientsTitle

4 flinke sneden volkorenbrood

250 g kastanjechampignons

100 g shiitakes

4-5 eetlepels olijfolie extra vierge

2 theelepels verse tijmblaadjes

1/2 teen knoflook

50 g rucola

citroensap

versgemalen zwarte peper

100-150 g blauwschimmelkaas, verkruimeld

NutrientsTitle

  • Energie (kcal)332
  • Koolhydraten (gram)14.6
  • Voedingsvezel (gram)4
  • Vetten (gram)23.9
  • Waarvan verzadigd9.5
  • Eiwitten (gram)12.8