MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Brood- en zoete aardappelreepjes met een crunch van noten

4 personen

HomeInspiratieVegetarischBrood- en zoete aardappelreepjes met een crunch van noten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Leg een vel bakpapier op een ovenschaal of bakplaat. Schil, was en snijd de zoete aardappels in mooie parten. Snijd ook het brood in mooie grove reepjes, giet er wat olijfolie over en schep het door elkaar, en zet even apart.

Meng en hak de noten grof en zet ze apart. Hak de knoflook fijn. Meng de zoete aardappels met de knoflook en de olijfolie en spreid deze gelijkmatig uit over het bakpapier, bak de zoete aardappels in 30 minuten beetgaar, op 180°C. Zet nu de oven op 130°C. Voeg nu het brood en de notencrunch toe en bak nogmaals 6 minuten het geheel goudbruin. Breng op smaak met peper en zeezout.

Delen via

IngredientsTitle

½ brood, wit, bruin of meergranen, mag oud zijn
2 zoete aardappels
4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
25 gram cashewnoten, grof gehakt
25 gram pinda’s, grof gehakt
25 gram hazelnoten, grof gehakt
Zeezout en peper naar smaak

NutrientsTitle

  • Energie (kcal)481
  • Koolhydraten (gram)54
  • Voedingsvezel (gram)7.1
  • Vetten (gram)22
  • Waarvan verzadigd3.2
  • Eiwitten (gram)13