Bereiding
Knip de abrikozen in kleine stukjes en wel ze 10 minuten in 50 ml appelsap. Verwarm de oven voor op 200 C. Zet in elke holte van de muffinvorm een papieren vormpje. Maal het volkorenbrood met korst en de amandelen en kaneel in de keukenmachine tot een fijn kruimelig mengsel. Voeg de eieren met de margarine en de rest van het appelsap toe en meng alles al draaiend tot een glad beslag. Roer de geraspte wortel en de stukjes abrikoos met vocht erdoor en schep het beslag in de papieren vormpjes. Bak de muffins in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Laat de muffins afkoelen en verpak ze strak in huishoudfolie.
Bereidingstijd: 15 minuten + 25-30 minuten in de oven.
Vries een deel van de ingepakte muffins samen in een diepvrieszak in. Dan kun je er steeds een uitpakken voordat je naar school gaat. De muffins ontdooien in de tijd dat jij op school zit.