MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Broodkruimkoekjes met cholola

Een hartig en voortreffelijk tussendoortje!

HomeInspiratieTussendoortjeBroodkruimkoekjes met chocola

Bereiding

Gebak: ca. 16 stuks

Bereidingstijd: 30 minuten

Oventijd: 12 minuten

Afkoelen: 1 uur

 

Verwarm de oven voor tot 150 °C. Leg het brood 15 min. in de oven tot het lichtbruin is en goed droog. Laat afkoelen. Breek het in stukken en maal het brood tot kruimels in een keukenmachine. Doe over in een kom en meng er de bloem, het bakpoeder en zout door.

Mix in een andere kom de boter met de suiker en de bruine suiker tot een zachte crème. Voeg het ei toe en mix door de botercrème. Meng het broodmengsel samen met 100 g van de chocoladestukjes door de botercrème en kneed tot een dik beslag. Vorm tussen de handen ca. 16 bolletjes van gelijke grootte (of gebruik een ijslepel van 5 cm). Verdeel ze met 5 cm afstand van elkaar over 2 bakplaten bekleed met bakpapier. Druk de bolletjes iets plat en verdeel de rest van de chocoladestukjes over de bovenkant van de koekjes. Bak de koekjes ca. 12 min. in het midden van de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster tot de koekjes stevig zijn.

 

Tip: Bewaar de afgekoelde koekjes in een goed afgesloten trommel. Ze zijn zo ca. 5 dagen houdbaar.

Delen via

IngredientsTitle

150 g oud brood (volkoren of desem)

125 g bloem

6 g bakpoeder (flinke theelepel)

½ tl zout

120 g boter

100 g kristalsuiker

60 g bruine suiker

1 ei

125 g pure chocolade, in stukjes

extra: 2 bakplaten bekleed met bakpapier, eventueel ijstang van 5 cm