Hartige Mediterrane broodtaart

Van deze hartige Mediterrane broodtaart wordt iedereen blij!

HomeInspiratieOud broodHartige Mediterrane broodtaart

Bereiding

Warme maaltijd: 4 porties

Bereidingstijd: 15 minuten

Oventijd: 30 minuten

 

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Ris de naalden van de rozemarijntakken en hak ze fijn.

Klop de eieren los in een kom en schenk de melk erbij. Verbrokkel de feta erboven. Spatel de spinazie erdoor en giet het mengsel in de ovenschaal. Verdeel de stukken brood over het eimengsel en hussel ze even om. Verdeel de tomaatjes en olijven erover en bestrooi met Parmezaanse kaas. Bak de broodpudding ca. 40 min. in de oven tot al het ei is gestold. Snijd in stukken en schep op borden.

Serveertip: Lekker met een groene salade of soep.

Delen via

IngredientsTitle

10 g rozemarijn

6 eieren

250 ml melk

100 g feta (of jonge geitenkaas)

100 g babyspinazie

250 g kerstomaatjes, gehalveerd

50 g zwarte olijven, in stukjes

250 g oud brood

50 g Parmezaanse kaas, geraspt

extra: ovenschaal van 20 x 30 cm, ingevet