MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Uitsmijter met Passendale 

HomeInspiratieOntbijtUitsmijter met Pasendale

Bereiding

Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de plakken ham ca. 2 min. op matig vuur. Breek de eieren voorzichtig op de rand van de pan en laat de eieren over de ham glijden. Zorg ervoor dat de dooiers heel blijven. Bak de uitsmijter ca. 3 min. tot het eiwit bijna is gestold. Leg de plakjes kaas op het eiwit en doe de deksel op de pan. Laat nog ca. 2 min. zachtjes bakken tot de kaas is gesmolten. Besmeer ondertussen de boterhammen met de margarine. Leg ze naast elkaar op een groot bord en schep de uitsmijter met een spatel op de boterhammen. Garneer de uitsmijter met de kerstomaatjes en cornichons. Snijd de paprikaringen zo dat je er twee hartjes van kunt maken. Leg ze op de uitsmijter met een plukje tuinkers aan de bovenkant van het hart.

Delen via

IngredientsTitle

1 el zachte boter
4 plakken rauwe ham
2 eieren
50 g Passendale, in plakjes
2 plakken grof volkorenbrood
1 el margarine
2 kerstomaatjes, gehalveerd
3 cornichons
2 rode paprikaringen
1 el tuinkers

NutrientsTitle

  • Energie (kcal)890
  • Koolhydraten (gram)31.1
  • Voedingsvezel (gram)6.2
  • Vetten (gram)63.1
  • Waarvan verzadigd27.4
  • Eiwitten (gram)46.5