MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Broodje caprese

1 persoon

HomeInspiratieOntbijtRecept broodje caprese

Bereiding

Doe de pijnboompitten, parmezaan, knoflook, basilicum, olijfolie in een maatbeker en mix deze met de staafmixer tot een pesto. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de tomaat en mozzarella in plakken. Beleg het brood met de pesto en leg hierop de mozzarella en tomaat. Garneer met een takje basilicum.

Bewaar de overige pesto in een afsluitbaar potje in de koelkast.

Delen via

IngredientsTitle

1 snee grof volkoren
2 el pijnboompitten
4 el geraspte parmezaan
150 ml olijfolie
1 teen knoflook
peper en zout
1 tomaat
100g mozzarella
10 blaadjes basilicum

NutrientsTitle

  • Energie (kcal)844
  • Koolhydraten (gram)24
  • Voedingsvezel (gram)4
  • Vetten (gram)68
  • Waarvan verzadigd20
  • Eiwitten (gram)32