MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Broodje caprese met mozzarella en kerstomaatjes

4 personen

HomeInspiratieOntbijtBroodje caprese met mozzarella en kerstomaatjes

Bereiding

Smeer twee sneden brood in met knoflookolie. Deze olie maak je door 2 teentjes gehakte of geraspte knoflook te mengen met 100ml olijfolie. Rooster de broodjes op de barbecue, in de grillpan of in de oven goudbruin. Meng de gehalveerde tomaatjes met de basilicum, mozzarella, zout, knoflook en twee eetlepels olijfolie. Garneer het broodje naar wens met rucola.

Knoflookolie die je over hebt, kun je lang bewaren in een afgesloten, donker glazen flesje.

Delen via

IngredientsTitle

4 sneden wit brood (zelf gesneden)

20 rode kerstomaatjes, gehalveerd

20 gele kerstomaatjes, gehalveerd

20 mini-bolletjes mozzarella

4 blaadjes basilicum

3 teentjes knoflook, zeer fijn gesneden

120ml olijfolie

zeezout

rucola voor de garnering

NutrientsTitle

  • Energie (kcal)491
  • Koolhydraten (gram)23.5
  • Voedingsvezel (gram)3
  • Vetten (gram)38.3
  • Waarvan verzadigd9
  • Eiwitten (gram)11.8