MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Volkorenbrood met Filet de saxe of Filet d’Anvers en komkommersalade

2 personen

HomeInspiratieLunchVolkorenbrood met rookvlees en komkommersalade

Bereiding

Maak de salade: halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Dep de helften goed droog met keukenpapier en snijd ze in kleine blokjes. Meng de komkommerblokjes in een kom met de yoghurt, mayonaise en peterselie of munt. Breng de salade op smaak met zout en peper. 
Bestrijk de sneetjes volkorenbrood dun met wat komkommersalade en leg er per sneetje 2-3 plakjes Filet de Saxe of Filet d’Anvers. Schep de rest van de salade erop en garneer met wat tuinkers.

Bereidingstijd: 3 minuten

Delen via

IngredientsTitle

2 sneetjes volkorenbrood

½ komkommer

2 eetlepels Griekse yoghurt (0% vet)

½ eetlepel mayonaise

2 eetlepels peterselie en/of munt, fijngehakt

versgemalen zwarte peper

4-6 plakjes Filet de saxe of Filet d’Anvers

½ bakje tuinkers

zout en peper

NutrientsTitle

  • Energie (kcal)173
  • Koolhydraten (gram)16
  • Voedingsvezel (gram)3.5
  • Vetten (gram)9
  • Waarvan verzadigd1
  • Eiwitten (gram)10