MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Volkorenboterham met kipfilet en een ansjovis, dragon en yoghurtdressing

Ga voor deze eiwit booster

HomeInspiratieLunchVolkorenboterham met kipfilet en een ansjovis, dragon en yoghurtdressing

Volkorenboterham met kipfilet en een ansjovis, dragon en yoghurtdressing

Voor de dressing:

  • Ansjovis en knoflook mixen: Doe de ansjovisfilets en fijngehakte knoflook in een kom en prak dit tot een pasta. Dit mag ook met een blender.
  • Yoghurt en mayonaisebasis maken: Voeg de Griekse yoghurt en mayonaise toe aan de ansjovispasta en meng tot een gladde saus.
  • Roer de fijngesneden dragon, citroensap, Dijonmosterd erdoor.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.

Laat de saus minstens 10-15 minuten rusten in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken. En de saus weer wat dikker wordt.

Beleg elke boterham royaal met kipfilet en de dressing.

Delen via

IngredientsTitle

2 sneetjes volkorenbrood
Plakjes kipfilet
4-5 ansjovisfilets (uit blik, uitgelekt)
1 teentje knoflook fijngehakt
150 ml (Griekse) yoghurt
3 el mayonaise (voor extra romigheid)
1 el verse dragon (fijngehakt) of 1 tl gedroogde dragon
1 el citroensap
1 tl Dijonmosterd
1 tl honing (optioneel, voor een vleugje zoetheid)
Zout & peper naar smaak