MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Sandwich met gegratineerde geitenkaas en courgette tagliatelle

4 personen

HomeInspiratieLunchSandwich met gegratineerde geitenkaas en courgette tagliatelle

Bereiding

Beleg het volkorenbrood met plakjes geitenkaas en gratineer deze onder de grill gedurende 5 minuten. Snij de courgette in tagliatellereepjes met een spiraalsnijder of met een dunschiller in smalle reepjes.

Marineer de slierten/reepjes courgette met citroensap, abrikozenconfituur en olijfolie. Breng op smaak met peper en zeezout. Leg het geitenkaas broodje op een bord en garneer met de courgetteslierten. Decoreer eventueel met amandelschilfers. 

Delen via

IngredientsTitle

4 dikke sneden volkorenbrood
16 ronde plakjes zachte geitenkaas
1 courgette
1 scheut olijfolie
4 eetlepels abrikozenconfituur
2 eetlepels amandelschaafsel
Peper en zout naar smaak
Sap van ½ citroen

NutrientsTitle

  • Energie (kcal)262
  • Koolhydraten (gram)22.6
  • Voedingsvezel (gram)3.8
  • Vetten (gram)13.7
  • Waarvan verzadigd4.2
  • Eiwitten (gram)10