MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Panzanella met gerookte makreelfilet en perzik

4 personen

HomeInspiratieLunchPanzanella met gerookte makreelfilet en perzik

Bereiding

Breek de pistolets in gelijke stukken en leg ze op een ovenplaat. Sprenkel er olijfolie over en kruid met peper en zout. Zet gedurende 3 à 5 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Snijd de komkommer in plakjes, halveer de kerstomaten, de perzik in plakjes. Breek de gerookte makreel in hapklare stukken. Grill de perzikplakjes kort op de grill.

Verdeel de gespoelde sla over saladebowls. Leg er de plakjes perzik, komkommer, de kerstomaten en rode uiringen op. Werk verder af met de gerookte makreel en leg er de geroosterde stukjes pistolet bij.

Maak een vinaigrette met 6 el olijfolie en 3 el citroensap. Kruid met peper, zout en de honing. Meng goed en sprenkel over de salade.

je kan natuurlijk ook bruine of volkoren pistolets gebruiken

Delen via

IngredientsTitle

4 pistolets (bruin of wit)
½ komkommer
1 perzik
300 g makreelfilet
Gele en rode kerstomaten
1 kleine rode ui
1 zakje gemengde sla
6 el olijfolie
Peper en zout
3 el citroensap
1 el honing

NutrientsTitle