MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Open meergranensandwich met kruidenomelet

2 personen

HomeInspiratieLunchOpen meergranensandwich met kruidenomelet

Bereiding

Lekker anders, lekker als lunch. Begin met de omelet. Hak hiervoor het basilicum en de bieslook fijn. Klop de eieren los, roer er de melk, kaas en kruiden door, en kruid met zout en versgemalen peper naar smaak. Verhit de vloeibare margarine in een kleine koekenpan, schenk het eimengsel erin en laat het ei op een matig hoog vuur stollen tot een mooie omelet. Snijd de twee geroosterde paprika’s uit een bokaal in repen. Bestrijk de sneetjes brood dun met halvarine/margarine en leg ze op twee borden. Verdeel de sla erover. Snijd de omelet in acht punten en leg ze op de sneetjes brood. Verdeel de paprika erover en garneer met de twee overgebleven takjes basilicum, in reepjes gesneden.

Bereidingstijd: ca. 10 minuten 

Delen via

IngredientsTitle

4 sneetjes meergranenbrood

4 takjes basilicum

10 sprietjes bieslook

3 eieren

2 eetlepels melk

50 g geraspte (geiten)kaas

versgemalen peper

halvarine/margarine

2 geroosterde paprika's (bokaal)

vloeibare margarine

50 g gemengde sla of kropsla in stukken gescheurd

NutrientsTitle

  • Energie (kcal)511
  • Koolhydraten (gram)37
  • Voedingsvezel (gram)6.5
  • Vetten (gram)29
  • Waarvan verzadigd15
  • Eiwitten (gram)26