MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Meergranenbol met kalkoen en peer

4 personen

HomeInspiratieLunchMeergranenbol met kalkoen en peer

Bereiding

Schil de stoofperen, doe ze in een steelpan met de rode wijn, suiker en alle specerijen. Stoof de peren gaar in 1,5 uur. Bestrijk de kalkoenfilet met het knoflookpoeder, de cajunkruiden en de peper. Verdeel de kalkoen vervolgens in 4 stukken en zorg dat ieder stuk ongeveer 1,5 cm dik is.

Doe de olijfolie in de koekenpan en leg vervolgens de kalkoen in de pan. Bak de kalkoen gedurende ongeveer 5 minuten op halfhoog vuur. Draai de kalkoen voorzichtig om. Bak de kalkoen vervolgens nog eens 3 minuten totdat deze goudbruin en gaar is. Was de spruiten en haal de blaadjes los. Gooi de buitenste blaadjes weg.

Snij de broodjes open en vul met de blaadjes van de spruiten en de gebakken kalkoenfilet. Leg de partjes stoofpeer op het brood en dek af met het kapje.

IngredientsTitle

4 meergranenbol met noten en rozijnen
300 gram kalkoenfilet
2 theelepels knoflookpoeder
1 theelepel cajunkruiden
4 stoofpeertjes
100 gram spruitjes
200 milliliter rode wijn
200 milliliter water
2 steranijs
1 kaneelpijpje
4 kruidnagels
2 blaadjes laurier
100 gram suiker
Gemalen peper
Olijfolie

NutrientsTitle

  • Energie (kcal)317
  • Koolhydraten (gram)31
  • Voedingsvezel (gram)5.6
  • Vetten (gram)6
  • Waarvan verzadigd1.6
  • Eiwitten (gram)31