MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Italiaanse reuzesandwich

Enorm groot en lekker: deze Italiaanse reuzesandwich smaakt altijd goed!

HomeInspiratieLunchItaliaanse reuzesandwich

Bereiding

Lunch: 6 porties

Bereidingstijd: 30 minuten

 

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Snijd de aubergine en courgette in dunne plakken van een ½ cm. Verhit een grillpan op matig tot hoog vuur en grill de plakken zonder olie ca. 2 min. op elke kant tot er mooie grillstrepen op staan. Roer de knoflook door de olie. Doe de plakken over op een bakplaat en smeer ze in met de knoflookolie. Bestrooi ze met peper uit de molen en eventueel een beetje zout. Gaar ze nog 5 min. in de voorverwarmde oven. Snijd de trostomaten in kleine stukjes. Meng ze in een kom met de kappertjes, olijven en peterselie. Leg het brood 10 min. in de oven om knapperig en warm te worden. Snijd het brood horizontaal doormidden. Duw de zachte binnenkanten van het brood een beetje aan zodat er een holte ontstaat. Vul de onderkant van het brood met de helft van de plakjes salami. Doe daarop de helft van het tomatenmengsel, de aubergine, mozzarella, courgette en bovenop de andere helft van de salami. Lepel de rest van het tomatenmengsel erop en zet de bovenkant van het brood erop. Druk alles goed aan. Zet het brood rechtop een snijplank en prik er rondom, op gelijke afstand, 6 houten satéprikkers in. Snijd de reuzesandwich tussen de prikkers door in 6 gelijke stukken en serveer op een schaal.

Delen via

IngredientsTitle

1 kleine aubergine

1 kleine courgette

1 teen knoflook, fijngehakt

2 el olijfolie

2 trostomaten

1 el kappertjes

3 el zwarte olijven, grof gehakt

10 g bladpeterselie, fijngehakt

1 groot, rond volkorenbrood

1 bol buffelmozzarella (125 g)

100 g salami, gesneden

extra: 6 houten satéprikkers