MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Gestapelde boterham met zalm en tzatziki

4 personen

HomeInspiratieLunchGestapelde boterham met zalm en tzatziki

Bereiding

Meng de tzatziki-ingrediënten goed, en breng op smaak met peper en zeezout. Beleg een sneetje brood met de gemengde salade en een beetje tzatziki. Doe er dan een paar stukjes gerookte zalm op en leg dan de volgende snede brood erop. En dat herhaal je nog een keer.

Leg als laatste een boterham erop. Garneer de bovenkant met wat tzatziki, garneer eventueel met rode ui. 

Delen via

IngredientsTitle

12 niet te dik gesneden plakken volkorenbrood
200 gram gesneden gerookte zalm
1 zakje gemengde sla
1 rode ui 

TZATZIKI

250 gram Griekse yoghurt
1/2 komkommer, in fijne blokjes gesneden
2 teentjes knoflook, geperst
Peper en zeezout naar smaak

NutrientsTitle

  • Energie (kcal)435
  • Koolhydraten (gram)46.1
  • Voedingsvezel (gram)3
  • Vetten (gram)14.3
  • Waarvan verzadigd5.8
  • Eiwitten (gram)26.4