MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Desembrood met avocadospread en zacht gekookt eitje, zaadjescrumble en rucola

voor 4 personen

HomeInspiratieLunchDesembrood met avocadospread en zacht gekookt eitje, zaadjescrumble, rucola

Bereiding

Halveer de avocado’s, verwijder de pit. Haal het vruchtvlees uit de schil met een lepel. Sprenkel het limoensap over het vruchtvlees van de avocado. Plet fijn en meng met de zure room en breng op smaak met cayennepeper, peper en zout.

Kook de eieren vier minuten in water met een klein scheutje azijn. Laat afkoelen in koud water en pel de eitjes voorzichtig.

Meng 1 eetlepel zonnebloempitten met 1 eeetlepel pompoenpitten, 1 eetlepel lijnzaad en 1 eetlepel gepofte quinoa. 

Smeer de avocadospread op de sneetjes brood. Leg er een zachtgekookt ei op, werk af met wat veldsla en de zadencrumble. Deze crumble is lekker als afwerking en gezond!

Serveer met een partje limoen.

Delen via

IngredientsTitle

4 sneetjes desembrood
2 avocado’s
Sap van 1 limoen + 1 extra
3 el zure room
Peper en zout
½ koffielepel cayennepeper                4 eieren
pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad of gepofte quinoa

NutrientsTitle