MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Croissants met Franse kruidenomelet

HomeInspiratieLunchCroissants met Franse kruidenomelet

Bereiding

Hak de kruiden fijn. Breek de eieren boven een kom en klop ze los. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Giet het eiermengsel in de pan en verspreid over de bodem. De eerste paar minuten van het bakken roer je het ei los met een spatel. En schuif je het niet gestolde ei naar de plekken in de pan waar de bodem vrijkomt. Houd na ca. 2 min. op met het los spatelen van het ei, zodat zich een omelet kan vormen. Strooi de kruiden over de omelet als bijna al het ei gestold is (maar nog wel zacht), houd een eetlepel kruiden apart om garneren. Gebruik dan de spatel om het ei vanuit één kant van de pan op te rollen naar het midden toe totdat de omelet de vorm van een halve maan heeft. Snijd de croissants open en leg ze op twee borden. Verdeel de omelet in tweeën en beleg elke croissant met de helft van de omelet. Garneer met blaadjes sla, plakjes komkommer en een kerstomaatje. Bestrooi met de rest van de kruiden.


Tip:
Ook lekker met een beetje geraspte gruyère (ca. 50 g). Strooi die er tegelijk met de kruiden overheen zodat de kaas nog kan smelten in de omelet.

 

Delen via

IngredientsTitle

25 g gemengde tuinkruiden, zoals kervel, dragon, peterselie, bieslook
4 eieren
1 el boter
4 blaadjes babyromainesla
4 plakjes komkommer, dungesneden
2 kerstomaatjes, gehalveerd
2 croissants

NutrientsTitle

  • Energie (kcal)461.5
  • Koolhydraten (gram)20.95
  • Voedingsvezel (gram)2.1
  • Vetten (gram)32.55
  • Waarvan verzadigd14.15
  • Eiwitten (gram)20