MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Clubsandwich met carpaccio

1 persoon

HomeInspiratieLunchClubsandwich met carpaccio

Bereiding

Lekker zomers. Koop kant-en-klare carpaccio of snijd zelf licht bevroren runderlende met een elektrisch mes in flinterdunne plakjes.
Snijd de korsten van het brood en rooster de sneetjes in de broodrooster. Bestrijk ze met pesto. Verdeel de carpaccio, rucola en kaas over twee sneetjes. Leg deze sneetjes op elkaar op een bord en dek ze af met het derde sneetje met de pestokant naar beneden. Steek de sandwich met een satéprikker vast. 

Verse pesto maak je snel zelf door 15 g verse basilicum met 1 teentje knoflook, 2 eetlepels pijnboompitten en 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas of oude kaas in een blender te pureren en er 3-4 eetlepels extra vierge olijfolie door te mengen. Breng de pesto op smaak met zout en peper.

Bereidingstijd: ca. 10 minuten

Delen via

IngredientsTitle

3 sneetjes donker volkorenbrood of bruinbrood zonder korst

1-2 eetlepels groene pesto

75 g rundscarpaccio

25 g rucola

25 g oude kaas of Parmezaanse kaas, in flinters

NutrientsTitle

  • Energie (kcal)483
  • Koolhydraten (gram)45
  • Voedingsvezel (gram)7.4
  • Vetten (gram)16.1
  • Waarvan verzadigd5.6
  • Eiwitten (gram)36.4