MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Broodje spicy ei

Sporty spice

HomeInspiratieLunchBroodje spicy ei

Bereiding

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten

Snij de tomaten in dunne plakjes.
Snij de jalapeño, bosui en koriander fijn, en vijzel met een snuf zout en 1 theelepel zonnebloemolie.
Voeg de tomaten toe en klaar is je salsa.

Verhit in een bakpan de rest van de zonnebloemolie.
Breek de eieren voorzichtig in de pan.
Bak de korianderzaadjes kort mee en draai de eieren als het wit bijna gaar is om.
Draai het vuur uit en verdeel de tomaten over de eieren.
Laat even nagaren in de pan.

Intussen snij je de avocado open.
Lepel het vruchtvlees uit de schil en prak in een bakje met het sap van een halve limoen.
Breng op smaak met zout en peper.

Beleg de boterham met avocado, eitje erop en wat van de salsa.

Delen via

IngredientsTitle

Dit heb je nodig voor 2 personen:

6 cherrytomaten
1 tl jalapeño op zuur
1/2 bosuitje
4 takjes koriander
zout en peper
2 tl zonnebloemolie
2 eieren
1/4 tl korianderzaad
1 avocado
1/2 limoen, het sap
4 volkorenboterhammen