MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Broodje bonen topper

4 personen

HomeInspiratieLunchBroodje bonen topper

Bereiding

Lek de bonen uit en spoel ze in klaar water, laat verder uitlekken.

Meng de bonen met 2 el olie van de artisjokken, komijn, peper en zout en doe in een braadpan. Stoof de bonen goudbruin in een 10-tal minuten, schep veelvuldig om.

Mix de artisjokken met de rest van de olie tot een gladde puree.

Was de rode kool en snij de blaadjes in fijne slierten.

Besmeer elke boterham met ¼ de van de artisjokkenpuree en beleg verder met ¼ de van de bonen, garneer met rode koolslierten.

Delen via

IngredientsTitle

4 dikke sneden volkorenbrood

1 blik borlotti bonen 400g (240g uitgelekt gewicht) of kleine witte bonen

½ rode kool

350g artisjokharten in olijfolie

2 kl gemalen komijn

Peper en zout