MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Broodje Ardeense ham met veenbessencompote

4 personen

HomeInspiratieLunchBroodje Ardeense ham met veenbessencompote

Bereiding

Maak de compote door de veenbessen met een bodempje water te koken, samen met de suiker en de steranijs totdat een mooie grove compote ontstaat. Laat de compote iets afkoelen. Haal de steranijs er uit.

Smeer roomkaas op het brood, verdeel de Ardeense ham over het brood. Schep een halve eetlepel veenbessencompote over de ham en garneer af met een klein handje kiemgroenten.

Delen via

IngredientsTitle

4 dik gesneden plakken meergranenbrood
20 gram roomkaas
100 gram plakken Ardeense ham
100 gram cranberries, diepvries
4 eetlepels suiker
2 steranijs
1 bakje kiemgroenten (bv. tuinkers)

NutrientsTitle

  • Energie (kcal)259
  • Koolhydraten (gram)35
  • Voedingsvezel (gram)3.8
  • Vetten (gram)8
  • Waarvan verzadigd2.8
  • Eiwitten (gram)10