Bereiding
Verwarm de oven voor op 150 °C. Klop de eieren los met de suiker en vanillesuiker. Voeg al kloppend de room toe. Bekleed de cakevorm ruim met bakpapier zodat er genoeg papier overblijft om de gevulde vorm af te dekken. Bekleed de bodem met plakjes kerstbrood of rozijnenbrood. Snijd ze eventueel bij om ze goed passend te maken. Lepel een deel van het eiermengsel erover en maak nog een laag van plakjes brood. Lepel hier weer een deel van het eiermengsel over. Ga zo door tot de vorm is gevuld. Druk de lagen aan. Dek de vorm af met bakpapier en zet hem in de braadslede. Vul met heet water tot de vorm half onder staat. Zet de braadslede in de oven en gaar de broodpudding 60 minuten in de oven. Haal de braadslede voorzichtig uit de oven en verwijder de cakevorm uit het water. Laat 15 minuten afkoelen op een rekje. Til de broodpudding uit de vorm met behulp van het bakpapier. Zet terug op het rekje en laat nog minimaal 15 minuten afkoelen zodat de pudding wat steviger wordt. Snijd de broodpudding in plakken en serveer lauwwarm met een bolletje vanille-ijs en karamelsaus. Garneer met een takje munt.