CAMPAGNE GEFINANCIERD MET STEUN VAN DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Kaneelbroodjes

Op zijn tijd mag je jezelf best eens verwennen. En dat gaat prima met een lekker vers kaneelbroodje.

Bereiding

Feestdagen: 12 porties

Bereidingstijd: 20 minuten

Oventijd: 25 minuten

Afkoelen: 15 minuten

 

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Besmeer de sneetjes witbrood ruim met boter. Bekleed een bakplaat met keukenplastic en leg hierop de sneetjes brood met de boterkant naar boven in een vierkant. Laat de broodranden iets overlappen. Bestrooi de boterhammen met de bruine basterdsuiker en de kaneel. Leg een vel bakpapier over het belegde brood heen en druk de boterhammen met het bakpapier stevig op elkaar. Druk vooral de overliggende randen plat. Verwijder het bakpapier en houd apart. Rol de boterhammen met behulp van het plasticfolie strak op tot een rol. Bekleed de ovenschaal met het bakpapier. Haal de broodrol uit het plastic en snijd in 12 plakken van ca. 2,5 cm. Leg ze op hun kant in 4 x 3 plakken in de ovenschaal. Bak de kaneelbroodjes 25 min. in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Maak ondertussen de roomkaastopping. Klop met een garde de roomkaas zacht en doe er de vanillesuiker en melk door. Klop tot alle klontjes eruit zijn. Verdeel de topping in een mooie swirl over de gebakken kaneelbroodjes. Serveer lauwwarm.

 

Delen via

IngredientsTitle

9 sneetjes witbrood
80 g zachte boter
50 g bruine basterdsuiker
1 el kaneel
100 g roomkaas light
3 el melk
1 zakje vanillesuiker
extra: bakplaat, bakpapier, plastic folie, ovenschaal van 20 x 30 cm