MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Dennebroodboom

Een heerlijk recept om jezelf en je familie mee te verwennen tijdens de feestdagen!

Bereiding

Feestdagen: 4 porties

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

 

Steek uit 2 boterhammen 5 sterren van verschillende grootte. Herhaal met de andere boterhammen zodat je 4 x 5 sterren hebt voor de opbouw van de boom. Smeer alle sterren in met een beetje roomkaas. Snijd de kanten van 2 appels, zodat je 4 helften hebt. Leg ze op de snijkant en gebruik ze als de standaard van de kerstboom. Steek een satéprikker in het midden van de 4 appelhelften.

Snijd de augurken over de lengte in 3 plakken. Scheur 12 stukken van de ijsbergsla en verdeel de zalm in 12 stukken. Snijd 4 kerstomaatjes in dunne plakjes. Steek met een kleine stersteker 4 sterren uit de plak kaas voor de piek van de boompjes. Bouw vervolgens op de prikker een kerstboom door afwisselend de broodsterren, augurk, ijsbergsla en zalm te stapelen. Begin met de grootste ster en eindig met de kleinste. Sluit af met een kerstomaatje. Versier de boompjes met de plakjes kerstomaat.

 

Delen via

IngredientsTitle

8 sneetjes volkorenbrood

100 g kruidenroomkaas of kruidenboter

2 appels

8 augurken

4 grote bladeren ijsbergsla

100 g gerookte zalm

8 kerstomaatjes

1 dikke plak kaas van ca. 100 g

4 houten satéprikkers