MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Kwarktaart met roggebroodbodem

10 punten

HomeInspiratieDessertKwarktaart met roggebroodbodem

Bereiding

Laat de gelatine 10 minuten weken in koud water. Verkruimel het roggebrood in de keukenmachine en meng de confituur erdoor. Druk dit mengsel gelijkmatig uit op de bodem van de vorm. Verwarm het sinaasappelsap. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes van de warmtebron af al roerende op in het warme sap. Laat dit mengsel afkoelen tot het geleiachtig wordt. Meng in een grote kom de plattekaas met de suiker en sinaasappelrasp. Klop de slagroom in een andere kom stijf. Roer het gelatinemengsel door de platte kaas en spatel dan de slagroom erdoor. Schep dit mengsel op de taartbodem en strijk de bovenkant glad. Laat de taart in de koelkast in 2-3 uur opstijven. Verwijder de rand van de vorm en zet de taart op een schaal. Garneer met vers fruit. 

Delen via

IngredientsTitle

200 g donker roggebrood

10 blaadjes gelatine

3 eetlepels abrikozen- of bosvruchtenconfituur

sap en rasp van 1 sinaasappel

500 g kwark/plattekaas

200 g witte basterdsuiker

250 ml slagroom

vers fruit om te garneren: aardbeien, frambozen, blauwe bessen, bramen, abrikozen

springvorm (24 cm), ingevet

NutrientsTitle

  • Energie (kcal)309
  • Koolhydraten (gram)39
  • Voedingsvezel (gram)3
  • Vetten (gram)13.3
  • Waarvan verzadigd8
  • Eiwitten (gram)7.1