MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Briochebrood met sinaasappelboter en aardbeien

4 personen

HomeInspiratieDessertBriochebrood met sinaasappelboter en aardbeien

Bereiding

Leg op tijd de boter uit de koelkast, zodat de boter zacht is als je hem gaat gebruiken. Was de sinaasappel en rasp de schil. Snij de geraspte sinaasappel doormidden en knijp er wat sap uit. Roer met de mixer op de langzaamste stand de boter zacht en luchtig, voeg voorzichtig iets poedersuiker en sinaasappelsap toe en meng goed. Mix nogmaals met een mixer op een hogere snelheid de boter mooi luchtig.

Snij 4 mooie dikke plakken briochebrood en smeer er de sinaasappelboter-crème op, was de aardbeien en snij ze in stukjes. Verdeel de aardbeien over het broodje. Garneer met muntblad.

Trefwoorden

Delen via

IngredientsTitle

1 briochebrood
50 gram roomboter
1 sinaasappel
1 bakje verse aardbeien
Poedersuiker
Blaadjes munt

NutrientsTitle

  • Energie (kcal)256
  • Koolhydraten (gram)32
  • Voedingsvezel (gram)2
  • Vetten (gram)11
  • Waarvan verzadigd6.9
  • Eiwitten (gram)5