Bereiding
Haal de teentjes van de bol knoflook los, maar pel ze niet. Verwarm de olijfolie met de teentjes knoflook in een steelpan met dikke bodem op zacht vuur en laat de knoflook in 10 minuten zacht worden en licht kleuren. Laat de knoflook in de olie iets afkoelen. Knijp de teentjes tussen duim en wijsvinger boven een kom uit en meng de Italiaanse kruiden, verse roomkaas en 2-3 eetlepels knoflookolie erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd het stokbrood in dikke plakken en bestrijk ze met de knoflookpasta. Leg de plakjes op een stuk aluminiumfolie weer tot een stokbrood tegen elkaar aan. Bestrijk het rondom met wat knoflookolie en verpak het brood goed in de folie. Leg het brood in het folie 10-15 minuten op het barbecuerooster, keer het regelmatig en laat het brood knapperig en warm worden.
Bereidingstijd: ca. 20 minuten + 15 minuten wachten