MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Trio van geitenkaas met vijgensalsa en notenbrood

4 personen

HomeInspiratieApero-TimeTrio van geitenkaas met vijgensalsa en notenbrood

Bereiding

Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Snijd de partjes in stukken. Meng in een schaaltje de vijgen met de noten, sinaasappel en port tot een salsa. Snijd de sneetjes brood doormidden. Serveer de kaassoorten met het notenbrood op een plank met de vijgensalsa er apart bij.

Combineer notenbrood met roggebrood.

Maak er een chutney van door vijgen, sinaasappel en port zachtjes te verwarmen. Voeg de noten later toe. 

Delen via

IngredientsTitle

6 sneetjes notenbrood

1 sinaasappel

3 verse of gedroogde vijgen, in blokjes

1 eetlepel hazelnoten of amandelen, gehakt

50 ml rode port

100 g geitenbrie

100 g geitenkaas met kruiden

100 g harde geitenkaas

NutrientsTitle

  • Energie (kcal)595
  • Koolhydraten (gram)59
  • Voedingsvezel (gram)11.4
  • Vetten (gram)28
  • Waarvan verzadigd24
  • Eiwitten (gram)22