MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

HomeNieuwsCampagne 'Brood. Een goed verhaal' van start

Campagne 'Brood. Een goed verhaal' van start

U heeft de radiospot ongetwijfeld al gehoord de voorbije weken. Op 26 maart is de campagne 'Brood. Een Goed Verhaal' van start gegaan. De bakkerijsector laat hiermee de consument 3 jaar lang zien hoe lekker, veelzijdig, voedzaam en makkelijk brood is.

‘Brood. Een Goed Verhaal’ is een echte belevingscampagne. Het moet de consument weer een goed gevoel over brood geven. De campagne loopt zowel in België als in Nederland.

Dat de campagne positief wordt ontvangen, beaamt ook projectcoördinator van de Belgische campagne Kathou Wagemans: "Wij krijgen veel complimenten over de “Ode aan Brood” op de radio en ook de pers is positief. Het is om die reden een fantastische start van een project dat nog veel meer op de plank heeft liggen. De boodschap dat Belgen het belang van brood eten tegenwoordig onderschatten, maakt veel indruk bij de vaderlandse pers. Bekijk de videoboodschap van voedingsexpert Lut van Lierde >>

Wat er nog op de plank ligt

De komende maanden ontvouwt de campagne zich verder richting de consument, maar ook richting de wetenschap en voedingsprofessionals. Zo zal er actief gecommuniceerd worden via sociale media als Facebook en zullen de websites verder aangevuld worden met achtergrondartikelen, recepten en verhalen over brood. In dit deel van de campagne komt het goede verhaal achter brood sterk terug.

Op diverse plekken in België kunnen consumenten de smaak en veelzijdigheid van brood ervaren tijdens de tastings. Zo zullen promotieteams aanwezig zijn in Plopsaland, op de Boekenbeurs, nabij stations in Brussel, Antwerpen en Luik, maar ook op markten en braderijen en in shopping centra. 

Aansluiting wetenschap

Binnen het campagneplan is ook ruimte voorzien om de band met de wetenschap te versterken en zodoende meer achtergrondinformatie en content te verzamelen over de gezondheids-eigenschappen van brood. In juni zal een eerste rondetafelgesprek met wetenschappers uit Nederland en België plaatsvinden onder leiding van professor Jan Delcour van de KU Leuven.