MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

HomeNieuwsLeuke brood ideeën in FEVIA Innovatiewedstrijd

Leuke brood ideeën in FEVIA Innovatiewedstrijd

FEVIA, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, heeft de winnaars bekendgemaakt van haar innovatiewedstrijd voor studenten uit het secundair en hoger onderwijs. Maar liefst 35 teams stelden in Overijse hun eco-innovatief voedingsproduct voor en kozen opvallend vaak voor voeding die verrassend smaakt en past binnen een trend naar gezonde keuzes. Studenten zien ook toekomst in vernieuwende producten aangepast aan de noden van consumenten met een glutenintolerantie.

Ook een tweetal broodproducten viel in de prijzen!

 
  

 

 

 

 

 

Het team ‘Pandalicious’ van Ter Groene Poorte uit Brugge won met ‘De gezonde boterham’ de 2de prijs van de Trofee FEVIA Vlaanderen voor scholieren uit het Nederlandstalig secundair onderwijs. Zij maakten een gezonde en vezelrijke boterham gecombineerd met innovatief kippenwit dat een grote hoeveelheid groenten bevat. Dit originele product past perfect in een gezond dieet en is aantrekkelijk voor kinderen.

Een speciale Eervolle vermelding gaat naar het team ‘Zoë & the breadboys’ van Buso Egmont & Hoorn uit Gavere met hun product ‘Prépainré’.Een lekker vegetarisch broodbeleg op basis van oud brood dat eruitziet als americain préparé en ook zo smaakt. Zij ontvingen de Publieksprijs Trofee FEVIA Vlaanderen.

Gefeliciteerd beide teams!

 

 
 
 
 
 
 
Bron: FEVIA