MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

HomeBlog2024Volkorenbrood: eiwitbron voor sporters

Volkorenbrood: eiwitbron voor sporters

Dat eiwitten in ei, vis, vlees en zuivel zitten, dat weet je waarschijnlijk wel. Maar wist je dat brood ook eiwitten bevat? In twee sneetjes volkorenbrood zitten zelfs meer eiwitten dan in één ei. Volkorenbrood is dan ook een goede eiwitbron voor sporters. 

Juiste voedingsstoffen voor sporters

Als je fanatiek sport, is het extra goed om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Vooral eiwitten zijn daarbij belangrijk. Eiwitten zitten namelijk vol aminozuren, die de cellen in je lichaam in stand houden en herstellen, en ze geven je ook nog een boel energie. Dat is belangrijk voor iedereen, maar voor sporters zijn eiwitten nog belangrijker. Deze voedingsstoffen zorgen namelijk voor spieropbouw en maken dat je spieren na die intensieve work-out snel kunnen herstellen.

Schatkist vol eiwitten

Na het sporten kies je misschien een bakje kwark of een proteïneshake. Jammer, zo blijkt. Want brood is een echte krachtpatser als het gaat om eiwitten. Eén snee volkorenbrood bevat bijna 4 gram aan eiwit. Eet je twee sneetjes volkorenbrood met 100% pindakaas, dan krijg je meer eiwitten binnen dan door het eten van een portie platte kaas.

De ideale basis

Of je nu fanatiek sporter bent of fanatiek bankhanger, eiwitten zijn belangrijk voor een gezond, fit lichaam. Dankzij eiwitten, koolhydraten en vezels bevat volkorenbrood alles wat je nodig hebt. Volkorenbrood vormt dus een perfecte basis in je voedingspatroon. Vaak krijg je al voldoende eiwit binnen als je gezond en gevarieerd eet (ook sporters en vegetariërs). 

Delen via