CAMPAGNE GEFINANCIERD MET STEUN VAN DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Brood-ovenschotel met ham en prei

4 personen

HomeInspiratieVleesRecept Brood-ovenschotel met ham en prei

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de prei en de uien schoon en snij ze in ringen. Hak de knoflook en de tijm fijn. Verhit twee eetlepels olie in een bakpan en fruit de ui, de prei, de knoflook en de tijm in ca. 4 minuten zachtjes gaar. Blus af met de witte wijn en de room en laat dit mengsel even inkoken. Voeg de crème fraîche toe. Breng op smaak met zeezout en peper. 

Halveer de sneden brood. Vet een ovenschaal in en leg de sneden brood er dakpansgewijs in, met steeds wat van het ui-prei-mengsel, en wat geraspte kaas ertussen. Dek af met reepjes brood en bestrooi met de rest van geraspte kaas. Bak de ovenschotel in ca. 20-30 minuten goudbruin af. 

Bereidingstijd: ca. 15 minuten + 20-30 minuten in de oven. 

IngredientsTitle

1          grote ui
1          dikke prei
250 gr  beenham 
3 el      olijfolie
100 ml slagroom
100 ml crème fraîche
1/2       glas witte wijn
2          teentjes knoflook
5          takjes tijm
1/2       gesneden volkoren of bruin brood 
150 g   geraspte kaas (bijvoorbeeld Gruyere en Emmentaler)

zeezout en versgemalen peper naar smaak 

NutrientsTitle