CAMPAGNE GEFINANCIERD MET STEUN VAN DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Broodquiche met prei en tomaat

4 personen

HomeInspiratieVegetarischBroodquiche met prei en tomaat

Bereiding

Met brood maak je supersnel een lekkere quichebodem, een leuke manier om eventueel oud brood te verwerken. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een quichevorm van 24-26 cm doorsnede dik in. Bekleed de vorm en de randen met de sneetjes brood en druk ze stevig aan. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok en roerbak de prei met knoflook en 1 theelepel tijm ca. 2 minuten en verdeel dit over de broodbodem. Klop in een kom de eieren los met room, zout en peper en schenk dit over de prei. Verdeel de abdijkaas in blokjes of verkruimelde blauwe kaas erover.

Leg de tomaten op de vulling. Strooi er wat nog wat tijm en peper over en sprenkel er wat olijfolie over. Bak de quiche in de oven van 200 °C in 25 minuten bruin en gaar.

IngredientsTitle

8-10 sneetjes meergranenbrood, zonder korst

2 eetlepels olijfolie

300 g panklare prei

1 teen knoflook, uitgeperst

2 theelepels tijm

3 eieren

100 ml kookroom

versgemalen zwarte peper

100 g abdijkaas in blokjes of verkruimelde blauwe kaas

2 tomaten, in plakjes

zwarte peper

NutrientsTitle

  • Energie (kcal)400
  • Koolhydraten (gram)23
  • Voedingsvezel (gram)7
  • Vetten (gram)26
  • Waarvan verzadigd11.5
  • Eiwitten (gram)18